preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola Samobor

Login
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 3. 2014.

Ukupno: 129235
Arhiva

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Imamo predsjednika!
Autor: Administrator , 11. 4. 2017.

Sven Cepak, učenik 4. f razreda naše škole, predsjednik je Županijskog vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije. Na tu funkciju izabran je sredinom prosinca prošle godine, a mi smo mu, kako to nalažu nepisana pravila na višim političkim razinama, dali 100 dana, dobro, možda nešto više, da se upozna sa svojim novim zadacima i ovlastima.

Ovog osebujnog maturanta na nekoliko je minuta uspio uhvatiti Martin Sokolović iz 3. f razreda koji je napravio kratki intervju s predsjednikom Cepakom.

 

MS: Otkud ti ideja da se prijaviš na izbore za vijeće učenika Zagrebačke županije?
SC: Kao predstavnik Srednje strukovne skole Samobor, za što sam također bio izabran, saznao sam za predizbore za vijeća učenika Zagrebačke županije. Na tim predizborima bilo je mnogo učenika iz različitih škola naše Županije koji su držali govore i predlagali ideje o budućim promjenama u školstvu na županijskoj razini.

 

MS: Kako je teklo otprilike to kandidiranje?
SC: Nakon što smo održali govore, sve je dalje išlo po planu i podacima koje nam je uputila gospođa iz povjerenstva. U prvi krug nas je prošlo četvero – prvo mjesto smo dijelili moj trenutni dopredsjednik i ja, zatim jedna učenica i nakon nje trenutna tajnica. U drugom krugu je ispala ta učenica kojoj se ne mogu sjetiti imena jer je više glasova dobila trenutna tajnica, a dopredsjednik i ja smo još uvijek ostali na istom broju glasova. U trećem krugu se biralo tko će biti na kojem mjestu, a kako smo nas dvojica imali jednak broj glasova mi smo ponovno održali govore i tako sam ja dobio titulu predsjednika jer sam pobijedio s 8 glasova razlike.

 

MS: Koje su tvoje ideje za skoru budućnost?
SC: Evo sada će uskoro biti sjednica Vijeća na kojem ćemo razgovarati o samom odnosu učenik – profesor. To će biti glavna točka koju sam spomenuo nakon što sam se raspitao o prosječnom broju učenika u razredu, što je otprilike 28 učenika. Ako 28 učenika u razredu, različitih karaktera, različitih pogleda na svijet misli da neki profesor nije adekvatan onda mislim da to nije samo nečije mišljenje već problem svih nas.

 

MS: Jesi li do sad išta promijenio što se tiče školstva?
SC: Moram iskreno priznati da je organizacija Vijeća na županijskoj razini dosta loše organizirana i mislim da nisam ni mogao u tako kratkom roku nešto promijeniti. Prije nekoliko dana sam tek stupio u kontakt s bivšom predsjednicom Vijeća nakon čega me ona dodala u grupu u kojoj ćemo se dogovarati za buduće termine na kojima planiram predstaviti svoj prvi plan i program o čijoj provedbi i realizaciji odlučuju glasovi svih učenika Zagrebačke županije, pričamo o brojci oko dvadesetak tisuća učenika srednjih škola. 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju